Tapijt

De meest gebruikte vloerbedekking in Nederland. Dat komt met name doordat het bijna overal toepasbaar is. De vele voordelen en gunstige eigenschappen in combinatie met de enorme keus in kleur en kwaliteit zorgen ervoor dat er voor iedereen een tapijt te verkrijgen is dat voldoet aan zijn of haar wensen.

Je komt het overal tegen, in huis, op kantoor, in de winkel of op school in de vorm van kamerbreed, karpetten, lopers of tapijttegels.

Tapijt wordt gemaakt van verschillende soorten materiaal en is verkrijgbaar in vele kleuren en structuren. De keuze in tapijtsoorten is dan ook enorm. Met de structuur wordt bedoeld de vorm van het poolmateriaal, de dikte of fijnheid ervan en de pooldichtheid.

Tapijt geeft comfort en karakter aan elk huis en straalt warmte en sfeer uit in uw interieur. De materialen zijn voelbaar zacht en geven uw huis een schoon binnenklimaat, omdat tapijt makkelijk te onderhouden is. Daarnaast is tapijt veilig door het stroeve oppervlak en zijn de kleuren en structuren verrassend modern.

Languit op de grond liggen voor de openhaard? Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met tapijt op de vloer is dit allemaal heel comfortabel.

Dit komt doordat tapijt warmte isoleert. De stilstaande lucht tussen de pooldraden vormt als het ware een barrière voor het ‘weglekken’ van warmte naar de constructievloer. Hoe langer de polen, hoe meer lucht er vastgehouden wordt, hoe meer uw vloer de warmte isoleert. Vloerbedekking met een foamrug of het gebruik van ondertapijt werkt, dankzij ontelbare luchtbelletjes, extra warmte-isolerend.

Omdat tapijt de warmte isoleert, kan de thermostaat een stukje lager en kunt u hiermee energie besparen (gemiddeld 4 tot 5%; in een strenge winter zelfs 10%). Zo verdient dat mooie tapijt zichzelf een stukje terug.

De tapijten van Vink vloeren worden door onze eigen vakbekwame stoffeerder gelegd, of het nu in de woonkamer, slaapkamer, op de trap, in de keuken of andere ruimtes is. Ook traplopers kunnen onze stoffeerder perfect leggen. Bij Vink vloeren bent u aan het juiste adres! Kijk ook even bij onze projecten