Wat is marmoleum?

Marmoleum is een natuurproduct gemaakt van lijnolie, houtmeel, hars, jute en kalksteen. Al sinds jaar en dag heeft marmoleum zijn kracht bewezen voor zowel de consument als in projectgebruik. Het lijkt op vinyl, het is een slijtvaste vloerbedekking, die enkele millimeters dik is. Het word verkocht als banen van de rol, als tegels of als panelen die je vervolgens in elkaar kunt klikken. Er zijn heel veel verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar, het is recyclebaar en daarmee vriendelijk voor het millieu. Een van de bekendste merken is Forbo.

Wat zijn de voordelen?

Marmoleum vloeren worden nauwelijks vuil. Dit komt door de samenstelling er van. Het is makkelijk schoon te maken, even een natte dweil er over of even stofzuigen en klaar er mee . Het wordt dan ook veel toegepast in openbare gebouwen, zoals ziekenhuizen, winkels en sporthallen. Ook is een marmoleum vloer antistatisch, geluidsisolerend en een prettig alternatief als je bijvoorbeeld in een flat gaat wonen. Marmoleum is sterk en slijtvast. Je ziet nauwelijks krassen op een vloer of plaatselijke slijtageplekken waar veel gelopen wordt. Ook is het ook een hygiënische vloer. De bacteriën kunnen zich er lastig op vermeerderen vanwege de harde ondergrond en de samenstelling. Marmoleum is een natuurlijk produkt, dat ook biologisch volledig afbreekbaar is. Een marmoleum vloer gaat heel lang mee en is zeer millieuvriendelijk. Toch kent dit produkt ook een aantal nadelen, het is duurder ten opzichte van sommige andere vloeren. Marmoleum moet echt gelegd worden door een vakman. Het is moeilijk om een marmoleumvloer goed strak te leggen en dan ook nog eens in het gewenste patroon. Dit kan alleen door een vakman gedaan worden, die een jarenlange ervaring hiermee heeft.

Wij van Vink vloeren hebben die ervaring en kunnen u als klant dus heel goed helpen met advies en met het leggen van een nieuwe marmoleumvloer bij u thuis!

Enige nadeel geldt dat het geplakt (gelijmd) moet worden op de ondervloer, deze marmoleumvloer kan dus daarna niet meer meegenomen worden bij een verhuizing naar een nieuwe woning voor hergebruik.

marmoleum