Of u nu laminaat in uw woning of bedrijfspand wilt laten plaatsen, wij staan voor u klaar. Dankzij ons brede assortiment zit ook uw gewenste vloersoort er tussen. U kunt bij ons niet alleen terecht voor de levering van uw laminaat vloer, onze specialist weet ook precies hoe deze vloeren moet worden gelegd en wij zijn u graag van dienst.

Wat zijn laminaat vloeren?

Laminaat is een plaatmateriaal dat is opgebouwd uit verschillende lagen. Het kan meerdere doeleinden hebben, maar in de volksmond wordt meestal gedoeld op vloerbedekking. Een laminaatvloer bestaat uit losse planken, die aan elkaar gelegd worden met lijm of een kliksysteem. Laminaat is meestal opgebouwd uit vier lagen. Een kunststof onderlaag (meestal melamine), een ‘dragende’ laag (gemaakt van geperste houtvezels), een laagje papier (bedrukt met een print vaak een houtstructuur) en een kunststof toplaag.

Kwaliteit van groot belang voor de levensduur. Goedkoop laminaat heeft vaak een dunnere toplaag, waardoor de vloer veel sneller slijt. Het is daarom belangrijk om vooraf te bepalen hoe intensief de vloer gebruikt wordt en daar de kwaliteit op af te stemmen. De kwaliteit wordt meestal aangeduid met een nummer tussen 21 en 34. Nummer 21 is geschikt voor licht gebruik; nummer 34 voor zeer intensief commercieel gebruik.

De voordelen

Tegenwoordig kunt u laminaat bijna niet onderscheiden van een echte houten vloer. Het grote verschil is de prijs, laminaat is voordelig en voor ieder budget toegankelijk. Daarnaast is laminaat snel en eenvoudig te leggen, voor u het weet ligt er een nieuwe vloer in uw woning. Wij kunnen u voorzien van een advies en aangeven welke kleurtint het beste bij uw woonsituatie past. Het is tevens mogelijk om verschillende kleurstralen mee te nemen, zodat u thuis kunt kijken of de kleur past bij de rest van uw interieur. Maak vandaag nog een afspraak.

Zelf leggen?

Wilt u laminaat kopen, maar wilt u dat graag zelf leggen? Ook de doe-het-zelver kan uitstekend bij ons terecht. We voorzien u graag van advies en kunnen veel verschillende soorten laminaat vloeren leveren.

laminaat