Een vloer egaliseren is een klus die soms noodzakelijk voorafgaat van het leggen van een nieuwe vloer. De ondergrond beïnvloed de kwaliteit en de levensduur van uw nieuwe vloer.

Wanneer een vloer egaliseren?
Als je een nieuwe vloer gaat plaatsen is het in de meeste gevallen niet nodig om de ondervloer te egaliseren Als de ondervloer egaal is en zonder oneffenheden dan kun je daar zonder problemen bijvoorbeeld tegels, parket, laminaat of tapijt op plaatsen. Is dat niet het geval dan doe je er verstandig aan om de ondervloer te egaliseren.

Waarom een vloer egaliseren?
Als je een nieuwe vloer gaat plaatsen is het belangrijk dat de ondervloer gelijk en glad is. Als de ondervloer niet egaal is kan dat negatieve gevolgen hebben voor de nieuwe vloer. Bijvoorbeeld vochtproblemen, de levensduur of de kwaliteit van de nieuwe vloer. Een goede egaliseerde vloer is dus bijzonder belangrijk.

Een harde of een zachte vloer kan niet mooi gelegd worden als de ondergrond niet egaal is. Wij egaliseren de ondergrond voor een perfect eindresultaat van uw nieuwe PVC vloer maar ook voor uw nieuwe laminaat vloeren, uw vinyl of linoleum vloer.

Voordelen van een goede egaliseerde vloer:

Voorkomt vochtproblemen
Een strakkere en gelijkmatigere “vloerbedekking”
Vloerbedekking is eenvoudiger aan te brengen
Vloerbedekking gaat langer meer

Doormiddel van een professionele egalisatie zal niet alleen de levensduur van de nieuwe vloer verlengd worden, maar ook leidt ook naar een mooier eindresultaat. Ook is het zo dat, wanneer de ondergrond niet of slecht geëgaliseerd wordt, het moeilijk is om daadwerkelijk een nieuwe vloer erin te leggen. Het is dus zeker aan te raden om een vakman hiervoor in te huren. Het laatste wat u wilt is dat u na het plaatsen van een nieuwe vloer erachter komt dat het slecht geëgaliseerd is.

Kortom: Een egale vloer vormt de basis van een volmaakt eindresultaat met een prachtige vloer!