PVC vloer oftewel een vinyl vloer kunt u alle kanten op. Deze vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende dessins en zijn gemakkelijk in onderhoud. U vindt in ons assortiment verschillende traditionele vloeren met bijvoorbeeld eikenhout- of kalksteendessin..

Levensduur

In een normale woonsituatie geldt 15 jaar fabrieksgarantie. Bij intensiever gebruik, zoals in een winkel of restaurant, gaat de vloer ongeveer 10 jaar mee.

Voordelen PVC Vloer

De voordelen en het gebruiksgemak van een PVC-vloer laten zich makkelijk samenvatten:

vochtbestendig PVC vloeren zijn waterbestendig, dus zowel te gebruiken in natte als droge ruimten. Het is dus heel goed mogelijk om een doorlopende vloer aan te leggen van slaapkamer naar badkamer of van woonkamer naar keuken.
veelzijdig PVC vloerdelen lenen zich niet alleen goed voor grote oppervlakken in huis, kantoor of showroom, maar ook voor andere toepassingen zoals trappen, liften en lambriseringen.
makkelijk te reinigen Door de beschermende toplaag dringen vocht en vuil niet in de vloer en is het zeer eenvoudig om deze te reinigen.
geschikt voor vloerverwarming PVC vloeren zijn door hun samenstelling en geringe dikte zonder meer geschikt voor vloerverwarming of vloerkoeling.
slijtvast In tegenstelling tot een houten vloer, slijt een PVC vloer niet, ook niet bij intensief gebruik.
geluiddempend Afhankelijk van de gebruikte ondervloer kan er een geluidsreductie van 10dB worden bereikt.
onderhoudsarm Geen noodzaak tot periodiek opschuren en/of in de was of olie zetten. Regelmatig reinigen met een Swiffer of dweil volstaat.

Mogelijkheden en toepassingen

Door de vele voordelen en mogelijkheden in uitstraling lenen PVC-vloeren zich uitstekend voor heel verschillende ruimten en toepassingen, zoals:

  • Woningen
  • Winkels en showrooms
  • Binnenvaartschepen
  • Restaurants
  • Gezondheidsinstellingen of scholen
  • Kleine ruimten als liften of trappen

De enige vereiste is een gladde ondergrond.

Graag adviseren wij u over de voor u meest geëigende manier van egaliseren. Heeft u al een geschikte ondergrond, dan kan gekozen worden voor verschillende manieren van leggen.

Bijzondere toepassingen

Doordat PVC-vloerdelen zeer dun en daardoor ook licht zijn, lenen ze zich ook goed voor andere toepassingen, zoals een doorloop van vloer naar een (deel van de) wand, een podium of andere verhoging binnen een ruimte.

De geringe dikte voorkomt ook dat er veel ingrijpende aanpassingen nodig zijn, zoals het op maat maken van deuren. Doorloop van droge naar natte ruimten is zonder meer mogelijk, omdat het materiaal zowel droogte als vocht verdraagt.

Een relatief nieuwe mogelijkheid is om de vloerdelen (lamellen) ‘magnetisch’ te bevestigen op de ondervloer. Doordat hierbij geen lijm gebruikt wordt en er veelal geen egalisatie nodig is, leent deze manier van leggen zich uitstekend voor mensen met een huurwoning die hun vloer willen kunnen meenemen, voor ruimten waarin regelmatig een wisseling van uitstraling moet plaatsvinden (showrooms, winkels) en in gevallen van renovatie.

 

Manier van leggen

Er zijn verschillende manieren om de PVC vloer te leggen. We zetten ze op een rijtje:

  • Clicksysteem: de vloerdelen worden op een speciaal daarvoor geschikte ondervloer ‘geclickt’. Ideaal voor doe-het-zelvers. Geen speciaal gereedschap vereist. Wij kunnen een totaal DHZ-pakket leveren.
  • Gelijmd: op een vooraf geëgaliseerde ondervloer kunnen de delen gelijmd worden (dry back systeem)
  • Plinten, drempels: Plinten kunnen, conform uw wensen, in kleur en op maat worden aangebracht. Ook bestaande houten drempels kunnen vervangen worden door dorpels van composiet of natuursteen, waardoor deze niet kaal gelopen worden, noch vochtgevoelig zijn.
  • Rapido, De ondervloer kan los gelegd worden aan de bovenkant bevindt zich een zelfklevende laag waar de pvc stroken op bevestigd kunnen worden.

Welke manier van leggen in uw situatie de voorkeur verdient, valt niet onmiddellijk te zeggen. Veel hangt af van de ondervloer en de hoeveelheid hoekjes en uit/instulpingen in de betreffende ruimte. Graag bekijken wij ter plekke met u samen, welke opties er zijn.

Waar u op moet letten

Het mag duidelijk zijn: PVC-vloeren zijn veelzijdig en op veel manieren toe te passen.
Hou bij planning en aanschaf wel rekening met het volgende:

Vrijwel altijd is (aanpassing van) een ondervloer noodzakelijk. Hetzij door de bestaande ondergrond te egaliseren, hetzij door een ondervloer aan te brengen. Het oppervlak waarop de PVC-vloer komt moet glad zijn.

 

PVC vloer

Bewaren